Skopje and the UEFA Super Cup

Dinsdag 8 augustus is het dan zover. De datum wanneer de UEFA super Cup naar de hoofdstad van Macedonië, Skopje komt. Het hele land wacht al maanden op dit evenement. Voetbalfans van Real Madrid en Manchester United komen naar Macedonië voor de eerste keer.

Macedonie en Skopje zijn er al bijna een jaar klaar voor, toen de UEFA aangekondigde dat de Super Cup in de hoogstad zal plaatsvinden was er geen goedkoop hotel meer te vinden. Het evenement vind plaats in de Telekom Arena, ofwel het Philip de second waar maximaal 32000 fans de wedstrijd kunnen bijwonen. De Red Devils en Los Blancos deden alles om een ticket en hotel overnachting te regelen. Een hotel vinden was niet zo makkelijk als het leek. Bijna alle hotels en hostel in het centrum waren al snel volgeboekt en de prijzen gingen met 30x omhoog een maand voor de wedstrijd. Dat is nu wel wat lager maar nog steeds betaal je erg veel.

Net buiten de stad, in andere steden zoals Veles, Tetovo en Kumanovo zijn nog wel hotels te vinden. Wat ook een optie kan zijn.

Overnachten in Skopje

Vergeet het vinden van goede accommodatie in het centrum van de stad, dichtbij het stadion. Misschien als u een plekje wilt in het City Hostel, Shanti Hostel en Amigo hostel wilt zijn er net voor 8 august nog wel wat opties in een slaapzaal. Het Amigo hostel zit bijvoorbeeld direct naast het bus en trein station. Wat lekker handig kan zijn als u nog meer van Macedonië wilt zien. Een andere optie is AirB&B. Normaal gesproken zijn hotels rondom het centrum ongeveer 45-75 euro per nacht maar voor de wedstrijd zijn de prijzen 2 tot 5x zoveel momenteel.

Overnachten in Veles

Veles ligt op 35 km van de luchthaven en 55-60 km van het centrum van Skopje. Met het openbaar vervoer bent u daar in met een uur en met de auto duurt het ongeveer 40-45 minuten. In Veles zijn er 3 hotels. We hebben als eerste Hotel Romantique, dat ligt aan het meer van Mladost (27 km van het vliegveld). De prijzen zijn ongeveer 45 euro-55 euro en het heeft 4-sterren en geeft ook nog eens een prachtig uitzicht op het meer. De tweede hotel is Hotel Panini, een schip dat in een hotel is veranderd. De prijzen van dit hotel zijn lager dan die van Hotel Romantique (30-45 euro). En dan hebben we ook nog het Gardenia hotel en spa, dat het het meest exclusieve 5-sterren hotel aan de begin van de stad Veles en is beroemd om een zeer bekende gast te hebben. Cavani, PSG superster was afgelopen zomer  te gast in het hotel. Het hotel heeft hele luxe kamers, een geweldige spa, en zeer goed buitenzwembad. De prijzen variëren van 65-75 euro. Een vierde optie is ook Montenegro Riviera dat op 2km van de snelweg ligt (afslag Noord naar Veles vanuit Skopje). De prijzen variëren hier van 25 tot 35 euro.

Accommodation Tetovo

Tetovo ligt op 30 km van Skopje. Voornamelijk bevolkt met Macedonische Albanezen. Deze stad heeft een prachtig uitzicht op de bergen van Sar Planina, een van de hoogste bergen in Macedonië. Het is een grotere stad dan Veles en heeft tal van hotels die accommodatie bieden voor de UEFA SUPER CUP. De prijs zal variëren van 20 euro tot 50 euro. We verwachten niet dat de prijs vanwege de wedstrijd veel zal stijgen. Maar voor de zekerheid is het altijd verstandig om de online opties in de gaten te houden en te controleren dat u niet teveel betaald.

Accommodation Kumanovo

Kumanovo is de tweede grootste stad in Macedonië,na de hoofdstad Skopje en ligt op 35 km van Skopje aan de grens met Servië.  Zoals zoals in Tetovo gaan de prijzen misschien iets omhoog voor de wedstrijd. Aangezien de hoofdstad min of meer vol zit en niet genoeg plaats heeft voor alle fans. De prijs in deze stad ligt normaalgesproken op 25 euro tot 60 euro voor een redelijk goed hotel. In deze stad kunt u ook de voetbalwedstrijd combineren met een beetje toerisme en misschien een bezoek aan Kokino brengen. Het is het vierde oudste observatorium van NASA in de wereld. Het ligt op maar  20 km van Kumanovo in de buurt van de Servische grens in Staro Nagoricani.

Al deze steden zijn zeer goed verbonden met het openbaar vervor naar de hoofdstad Skopje en als u een auto huurt (wat mijn suggestie is), kunt u heel gemakkelijk rondrijden en uw bestemming zonder problemen bereiken.

Parkeren in Skopje

Skopje is verdeeld in zones en elke parkeerplaats heeft een andere prijs. Natuurlijk zijn parkeerzones in het centrum bij het stadion veel duurder. Normaal gesproken betaald u in het centrum 0,75 euro per uur. Er zijn verschillende openlucht parkeerplaatsen en een parkeerplaats garage in het centrum dus als u bereid bent om een ​​parkeerplaats te vinden, zou het geen probleem zijn.

 

Een auto huren

U kunt een auto huren in veel plaatsen in Macedonië. U kunt dat via het internet regelen en de auto staat klaar op het vliegveld of op een andere plaats. De prijzen beginnen bij 20 euro per dag.

Waar gaan we eten en drinken?

In het centrum van Skopje zijn er genoeg opties. Overal in het centrum zijn er snack bars, bars, pubs en restaurants te vinden. Het voetbalstadion ligt op iets minder dan 3 km van het centrum. Een uitgebreide maaltijd voor 2 personen kost savonds tussen de 20 en 40 euro. Maar het kan zijn dat de prijzen omhoog gaan tijdens de wedstrijd. De drankprijzen zijn helemaal niet slecht. U betaald 2 euro voor bier en 20-25 euro voor fles goede wijn. wodka, whiskey, cognac en andere sterke dranken kosten vaak niet meer dan 1 of 2 euro.

Ik hoop dat deze informatie u heeft geholpen en dat u naar de UEFA super cup 2017 kan komen. Het is tevens ook een kans om het land te beter te leren kennen. Geniet van Manchester United, geniet van Real Madrid met bekende voetballers zoals Cristiano, Ronaldo, Ramos, Rooney, Pogba en nog veel meer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *