transport

Openbaar vervoer in de Balkan – Macedonië – Skopje

Macedonië ligt gelegen in het hart van de Balkan en heeft uitstekende verbindingen met de overige Balkanlanden. De hoofdstad Skopje is het knooppunt om verder te reizen maar ook is deze bijzondere stad de moeite waard om een paar dagen te verblijven.

In deze blogpost zullen we uitleggen hoe we het beste rond kunnen reizen door de Balkan vanuit Skopje.

De prijzen zijn van 2017 maar deze kunnen natuurlijk omhoog of omlaag gaan

Verbindingen van Montenegro naar Skopje (3x per week, vanuit Montenegro op woensdag, vrijdag en zondag)

  • Budva (enkele reis €26,00, retour reis: €41,00)
  • Podgorica (enkele reis €23,00, retour reis €42,00)
  • Tivat (enkele reis €32,00, retour reis €50,00)

Verbindingen van Albanië naar Macedonië (1 of 2 bussen per dag)

  • Tirana (enkele reis €20,retour reis €31,00 )
  • Dures (enkele reis €20, retour reis €30,00)

Verbindingen van Servië naar Macedonië

Je hebt per dag maar enkele treinen vanuit Belgrado naar Skopje en een heleboel bussen vanuit alle grote steden in Servië naar Skopje. De kosten liggen tussen de €10 en €30 euro. De prijzen zijn afhankelijk van de maatschappij en route en de reisduur is ongeveer 10 uur.

tussen de €14 en €20 voor een enkele reis. Vanaf Nis is het maar €10 tot €14 euro voor een enkele reis en vanuit Novi Sad of Subotica betaal je rond de €25 tot €30 euro voor een enkele reis met de trein.

Verbindingen van Kosovo naar Macedonië

Vanuit Pristina naar Skopje zijn er een heleboel opties. Vanaf 6 uur in de morgen gaan er elk uur of elke 2 uur bussen. Een ticket kost ongeveer €5 euro en een retour €8,50.

Verbindingen tussen Macedonië en Bulgarije

Vanuit Skopje maar ook andere Macedonische steden gaan er dagelijks een aantal bussen naar Sofia. De hoofdstad van Bulgarije. Er gaat niet elk uur een bus dus het is belangrijk om de bustijden te controleren voordat u naar Bulgarije wilt reizen .

Verbindingen vanuit Skopje naar Thessaloniki (Griekenland)

Er gaan 2 bussen per dag naar Thessaloniki en deze bussen kosten rond de €20 euro voor een enkele reis. Een retour reis is €30 euro. De bus naar Thessaloniki stopt ook in Veles. Tegenwoordig het beroemde stadje waar de geschiedenis van het verzinnen van “nepnieuws” is begonnen.

Zoals u ziet is Macedonië dus het ideale knooppunt in de Balkan. Het beste kunt u even kijken op een van de onderstaande websites als u een reis gaat plannen en via Skopje wil reizen.

http://mktransport.mk/en

Deze website geeft informatie over de bus en treinverbindingen van en naar de onderstaande steden in Macedonië

Treinstations in Macedonië: Bitola Veles, Gevgelija, Gostirazhni, Kichevo, Kochani, Kumanovo, Negotino, Prilep, Skopje, Tetovo, Shtip

Busstation in Macedonië: Berovo, Bitola, Veles, Gevgelija, Gostivar, Debar, Demir Hisar, Kavadartsi, Kichevo, Kochani, Kriva Palanka, Krushevo, Kumanovo, Negotino, Ohrid, Prilep, Probishtip, Radovish, Resen, Sveti Nikole, Skopje, Struga, Strumitsa, Tetovo, Shtip.

http://www.mzi.mk/en

transport

On this website you find general information about the Macedonische Spoorwegen

http://www.sas.com.mk/

Deze website over de busverbindingen en tickets is helaas niet in het Engels maar met deze link krijgt u een Google translate vertaling van de website.

Ik hoop dat wij u een beetje op web hebben geholpen. Mocht u meer informatie hebben over de binnenlandse en internationale treinen en bussen in Macedonië dan kunt u hieronder altijd deze informatie achterlaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *